Czujniki i przetworniki pomiarowe w aplikacjach procesowych
Pracujemy na urządzeniach:
Cel kursu:
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:- Zna podstawowe koncepcje i definicje stosowane w miernictwie.
- Potrafi identyfikować czujniki i przetworniki pomiarowe podstawowych wielkości mierzonych w przemyśle
- Zna fizykalne podstawy pomiaru wybranych wielkości
- Zna budowę i zasadę działania czujników wybranych wielkości fizycznych (temperatury, ciśnienia, przepływu, poziomu, przemieszczenia, siły)
- Kondycjonuje sygnały i tory pomiarowe dla wybranych czujników pomiarowych
- Potrafi dobrać czujniki i przetworniki pomiarowe w wybranych aplikacjach
- Konfiguruje komunikację z inteligentnymi przetwornikami pomiarowymi, tworzenie systemów i sieci pomiarowych
Grupa docelowa
- Pracownicy utrzymania ruchu
- Automatycy
- Elektrycy mających obecnie lub w perspektywie styczność z procesami ciągłymi
- Integratorzy systemów i projektanci modyfikujących lub tworzących systemy procesowe
- Wszystkich zainteresowanych uzyskaniem wiedzy dotyczącej pomiarów procesowych, możliwości i zasad konfiguracji nowoczesnych przetworników przemysłowych
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
| |
|
Poznaj naszą firmę
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.