Oznaczenie spoin na rysunku technicznym









Cel kursu:
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:- Rozpoznaje i interpretuje oznaczenia spoin zgodnie z obowiązującymi normami
- Prawidłowo odczytuje rysunki techniczne zawierające symbole spawalnicze
- Identyfikuje różne typy spoin i ich zastosowanie w konstrukcjach
- Dobiera technologię spawania do danej grubości i rodzaju materiału
- Identyfikuje różne technologie spawalnicze na podstawie oznaczeń na rysunkach
Grupa docelowa
Szkolenie przeznaczone jest dla inżynierów, technologów, spawaczy, kontrolerów jakości oraz pracowników działów technicznych, którzy w swojej pracy mają do czynienia z rysunkami technicznymi zawierającymi oznaczenia spoin. Idealne dla osób chcących poszerzyć swoją wiedzę z zakresu norm i prawidłowego odczytywania symboli spawalniczychTryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
|
Poznaj naszą firmę
Nasi eksperci
Wykładowca jest doświadczonym spawalnikiem, posiadającym międzynarodowe certyfikaty IWE (International Welding Engineer) i IWI (International Welding Inspector). Specjalizuje się w badaniach nieniszczących (VT2, PT2, MT2, RT2) i ma doświadczenie zarówno w przemyśle, jak i w pracy akademickiej. Łączy praktyczną wiedzę z najnowszymi standardami technicznymi, co pozwala mu skutecznie przekazywać informacje dostosowane do rzeczywistych potrzeb inżynierów i techników
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.