Doskonalenie pomiarów 3D w procesie wytwarzania









Cel kursu:
- Analiza możliwości współrzędnościowej techniki pomiarowej
- Prezentacja wybranych maszyn i urządzeń do pomiarów 3D
- Przedstawienie metody porównywania systemów pomiarowych
- Identyfikacja zalet optycznych pomiarów 3D
- Przekazanie doświadczenia w planowaniu, przygotowaniu i realizacji pomiarów współrzędnościowych
- Wskazanie warunków koniecznych do owocnego wdrożenia pomiarów 3D na wydziale produkcji
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:
- Zna zalety techniki skanowania 3D
- Zna możliwości ciągłego doskonalenie systemów pomiarowych
- Zna warunki skutecznego wdrożenia pomiarów 3D na produkcji
- Wie, jakie korzyści płyną z połączenia pomiarów z systemami CAQ i MES
- Potrafi stosować dobre praktyki przy pomiarach w trakcie produkcji
- Umie podjąć działania zwiększające powtarzalność i odtwarzalność pomiarów 3D
Grupa docelowa:
- Metrolodzy, Inżynierowie Jakości, Inżynierowie Zapewnienia Jakości, Inspektorzy Jakości, Personel Laboratorium pomiarowego, Kierownicy laboratoriów, Kierownicy Jakości, Inżynierowie procesów, programiści maszyn pomiarowych
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 8.00 - 15.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Pakiet gadżetów (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Wymagania wstępne
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
|
Poznaj naszą firmę
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nieograniczony dostęp do naszego EMT Coffi Di‘Italian Espresso Bar. W czasie krótkich przerw w szkoleniu nasi kursanci korzystają z bogato wyposażonego barku kawowego:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji. Są to ekspresy stosowane w najlepszych kawiarniach. Wedle gustu serwujemy wyjątkowe rodzaje kaw – Cappuccino, Espresso, Americano, Caffe Latte oraz kawę po turecku.
- Tradycyjny automat kawowy serwujący różne rodzaje kaw, gorących napojów – herbata, gorąca czekolada, gorący barszcz.
- Zestaw czajników, kaw, herbat do samodzielnego przyrządzenia.
- Woda gazowana, woda niegazowana, soki, woda z sokiem.
- Zróżnicowane ciastka i owoce.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków znanych z współczesnych barów mlecznych z posiłkami serwowanymi w restauracjach.