Kwalifikacja uchwytów do stykowych i optycznych systemów pomiarowych









Cel kursu:
- Wyjaśnienie funkcji uchwytu w pomiarach współrzędnościowych
- Przekazanie dobrych praktyk w obszarze projektowania i wykonywania uchwytów
- Omówienie zaleceń odnośnie procedury zwalniania uchwytu do pomiaru
- Uświadomienie o oddziaływaniu mocowania na ocenę procesu produkcyjnego
- Przestroga o skutkach niewłaściwego zarządzania uchwytami
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:
- Posiada umiejętności wymagane do oceniania konceptów uchwytów pomiarowych
- Posiada kompetencje potrzebne do oceny i zwalniania uchwytów do procesów pomiarowych
- Potrafi opracować specyfikację budowy uchwytów pomiarowych
Grupa docelowa:
- Metrolodzy, Technicy pomiarowi, Inżynierowie Jakości, Inżynierowie Zapewnienia Jakości, Inspektorzy Jakości, Personel laboratorium badawczego, Kierownicy laboratoriów, Kierownicy Jakości, Inżynierowie procesów, programiści maszyn pomiarowych, Specjaliści ds. jakości, operatorzy systemów pomiarowych, kontrolerzy wyrobów
- Osoby zaangażowane w badania SPC i MSA
- Konstruktorzy uchwytów pomiarowych i wyposażenia do badań i kontroli
- Liderzy projektów
- Kierownictwo produkcji średniego szczebla (kierownicy zmian, kierownicy zakładu, kierownicy produkcji)
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 8.00 - 15.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Pakiet gadżetów (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Wymagania wstępne
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
|
Ćwiczenia:
|
Poznaj naszą firmę
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nieograniczony dostęp do naszego EMT Coffi Di‘Italian Espresso Bar. W czasie krótkich przerw w szkoleniu nasi kursanci korzystają z bogato wyposażonego barku kawowego:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji. Są to ekspresy stosowane w najlepszych kawiarniach. Wedle gustu serwujemy wyjątkowe rodzaje kaw – Cappuccino, Espresso, Americano, Caffe Latte oraz kawę po turecku.
- Tradycyjny automat kawowy serwujący różne rodzaje kaw, gorących napojów – herbata, gorąca czekolada, gorący barszcz.
- Zestaw czajników, kaw, herbat do samodzielnego przyrządzenia.
- Woda gazowana, woda niegazowana, soki, woda z sokiem.
- Zróżnicowane ciastka i owoce.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków znanych z współczesnych barów mlecznych z posiłkami serwowanymi w restauracjach.