Współrzędnościowa technika pomiarowa









Cel kursu:
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:- Posiada wiedzę z zakresu WTP - Współrzędnościowej Techniki Pomiarowej
- Zna budowę WMP - Współrzędnościowych Maszyn Pomiarowych (ang: CMM coordinate measuring machine)
- Prawidłowo uruchamia maszynę i oprogramowanie
- Samodzielnie prowadzi pomiary podstawowych geometrii
- Sporządza protokół pomiarowy
katalog
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
dzień 3 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
|
Wyposażenie laboratorium
Sale i laboratoria szkoleniowa - klimatyzowane, duże i przestronne. Stanowiska dla kursantów zostały specjalistycznie wyposażone. Uczestnicy mają do dyspozycji narzędzia używane w metrologii warsztatowej oraz dodatkowo współrzędnościową maszynę pomiarową i ramię pomiarowe.
Maszyna współrzędnościowa
Współrzędnościowa maszyna pomiarowa ZEISS ACCURA Charakterystyka wykonywanych pomiarów:- zakres pomiarowy urządzenia: 900x1200x700mm
- niepewność pomiarowa MPE_P=1.7um
- szybszy wybór optymalnego rozwiązania i oszczędność na kosztownych przezbrojeniach maszyny dzięki zastosowaniu systemu MASS (Multi Application System Sensor)
- system MASS umożliwia użycie zarówno centralnych, aktywnych dotykowych głowic skanujących, przegubu obrotowo-uchylnego z pasywną dotykową głowicą skanująca, jak również optycznej głowicy skanującej
- posiada skaningową głowicę pomiarową Zeiss VAST-XT
Ramię pomiarowe
RAMIĘ POMIAROWE MCAx z głowicą skanująca MMDx100:- Zakres pomiarowy: 2 m
- Powtarzalność punktowa: +/- 30 um
- Dokładność objętościowa: 42 um
- Sondy pomiarowe: 15 mm, 6 mm, 3mm
- Urządzenie wyposażone w skaner laserowy (głowicę skanującą)
- Maks. tempo zbierania punktów co najmniej 50000 punktów/s
Poznaj naszą firmę
Potwierdzenia współpracy
Nasi eksperci
Grupa naszych prowadzących to doświadczeni inżynierowe posiadający certyfikaty w zakresie metrologii wydane przez czołowych producentów narzędzi i maszyn współrzędnościowych - Zeiss / AUKOM / Nikon Metrology / DMG.
Dodatkowo prowadzą działalność doradczą i są ekspertami czasopism branżowych związanych miernictwem warsztatowym i obróbką skrawaniem.
W trakcie szkoleń prezentują rzeczywiste sytuacje, z którymi spotkali się w pracy zawodowej.
Nasi trenerzy są otwarci na sugestie zgłaszane przez kursantów. Wielokrotnie w trakcie szkoleń rozwijane są zagadnienia odbiegające od standardowego programu, które obejmują specyficzne aspekty pracy kursantów.
Zrealizowane kursy prowadzą także do nawiązania współpracy pomiędzy firmą EMT Systems Sp. z o.o. oraz przedstawicielami zakładów przemysłowych, w zakresie: projektów, modernizacji, a także uruchomień linii technologicznych.
Materiały szkoleniowe
- Współrzędnościowa technika pomiarowa autorstwa Centrum Szkoleń Inżynierskich EMT-Systems dotyczący przedmiotowego szkolenia.
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nieograniczony dostęp do naszego EMT Coffi Di‘Italian Espresso Bar. W czasie krótkich przerw w szkoleniu nasi kursanci korzystają z bogato wyposażonego barku kawowego:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji. Są to ekspresy stosowane w najlepszych kawiarniach. Wedle gustu serwujemy wyjątkowe rodzaje kaw – Cappuccino, Espresso, Americano, Caffe Latte oraz kawę po turecku.
- Tradycyjny automat kawowy serwujący różne rodzaje kaw, gorących napojów – herbata, gorąca czekolada, gorący barszcz.
- Zestaw czajników, kaw, herbat do samodzielnego przyrządzenia.
- Woda gazowana, woda niegazowana, soki, woda z sokiem.
- Zróżnicowane ciastka i owoce.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków znanych z współczesnych barów mlecznych z posiłkami serwowanymi w restauracjach.