Design Thinking w firmie produkcyjnej
Cel kursu:
Szkolenie "Design thinking w firmie produkcyjnej" ma na celu przedstawienie uczestnikom procesu Design Thinking i jego zastosowania w kontekście firm produkcyjnych. Przez trzy dni uczestnicy będą zdobywać wiedzę teoretyczną oraz praktyczne umiejętności związane z poszczególnymi etapami Design Thinking. Szkolenie obejmuje również warsztat, podczas którego uczestnicy będą mogli zastosować zdobytą wiedzę do analizy rzeczywistego problemu związanego z firmą produkcyjną. Po ukończeniu szkolenia uczestnicy powinni być w stanie:- Zrozumieć proces Design Thinking i zastosować go w kontekście firmy produkcyjnej.
- Przeprowadzić badania potrzeb użytkowników, analizować zebrane informacje i identyfikować kluczowe problemy.
- Generować innowacyjne pomysły, stosując techniki kreatywnego myślenia.
- Tworzyć prototypy rozwiązań, testować je z użytkownikami i iterować na podstawie zebranych informacji zwrotnych.
- Współpracować z zespołami produkcyjnymi w celu wdrożenia i skalowania rozwiązań.
- Stosować Design Thinking w codziennej pracy, mając na uwadze specyfikę firm produkcyjnych oraz ich wyjątkowe wyzwania.
Grupa docelowa:
Szkolenie "Design Thinking w firmie produkcyjnej" może być przeznaczone dla różnych grup zawodowych związanych z sektorem produkcyjnym. Grupa docelowa może obejmować, ale nie ogranicza się do:- Kierownictwo i zarządzanie - menedżerowie, dyrektorzy działów, właściciele firm produkcyjnych, którzy chcą wprowadzić innowacyjne podejście do rozwiązywania problemów i poprawić efektywność swojej firmy.
- Inżynierowie, projektanci i technolodzy - specjaliści odpowiedzialni za projektowanie, rozwijanie i wprowadzanie nowych produktów lub ulepszanie istniejących procesów produkcyjnych.
- Specjaliści ds. jakości, badań i rozwoju (R&D) - osoby, które analizują jakość produktów i procesów, a także poszukują możliwości optymalizacji i innowacji.
- Pracownicy działów marketingu i sprzedaży - osoby odpowiedzialne za opracowywanie strategii marketingowych i sprzedażowych, które wykorzystują wartości i korzyści wynikające z zastosowania Design Thinking.
- Specjaliści ds. zarządzania projektami - osoby zarządzające projektami w firmach produkcyjnych, które chcą zastosować Design Thinking w celu lepszego zarządzania projektami i osiągnięcia wyższej efektywności.
- Pracownicy działów HR i szkoleniowych - osoby odpowiedzialne za rozwijanie i wprowadzanie szkoleń dla pracowników w celu rozwijania umiejętności związanych z innowacjami i podejściem Design Thinking.
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
Dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
Dzień 3 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
| |
| |
|
Wyposażenie laboratorium
Oprogramowanie
Nie wymaganePoznaj naszą firmę
Potwierdzenia współpracy
Nasi eksperci
Opinie o szkoleniu
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.