Planowanie projektu przemysłowego – warsztat
Cel kursu
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:- Zna narzędzia stosowane w procesie przygotowania planu projektu
- Zna sposoby przygotowania informacji o zakresie prac i przewidywanych terminach realizacji
- Potrafi oszacować koszty oraz ryzyko
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
Dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
Dzień 3 godz. 8.00 - 15.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
- Definiowanie projektu – określanie celu głównego oraz celów cząstkowych, kamienie milowe projektu, ograniczenia zakresu, czasu, budżetu
- Analiza interesariuszy – kto nim jest, dlaczego i jak go w projekcie uwzględnić
- Plan komunikacji – kto i co (i dlaczego) powinien wiedzieć co się dzieje w projekcie
- Struktura podziału pracy w projekcie – opisanie zakresu prac projektu
- Harmonogram projektu oraz droga krytyczna – planowanie terminów zadań – szacowanie czasów i ustalenie kolejności realizacji prac, wykres kamieni milowych projektu
- Zasoby i budżet projektu – kto lub co jest nam potrzebne do realizacji projektu, co zrobić z przeciążonymi zasobami, struktura i krzywa kosztów w projekcie
- Zarządzanie ryzykiem w projekcie – co i dlaczego jest ryzykiem projektu, jak można sterować ryzykiem projektu
Poznaj naszą firmę
Potwierdzenia współpracy
Korzyści dla uczestnika
- Właściwą kontrolę nad realizowanym zadaniem.
- Optymalizację czasu realizacji.
- Optymalizację kosztów realizacji projektów.
- Dopasowanie narzędzi zarządzania projektami do swojej organizacji.
- Prawidłowe planowanie projektów i pracy własnej.
- Organizację pracy nad wieloma projektami.
- Umiejętne przewidywanie i rozwiązywanie problemów.
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.