Optymalizacja procesów metodą VSM
W ramach szkolenia naszym kompetencjom zaufali:


Cel kursu:
- Poznanie definicji czasu przejścia (Lead time) oraz sposobów jego optymalizacji
- Zdobycie wiedzy, jak wskazać główne miejsca spowalniające przepływ oraz podanie ich przyczyn
- Poznanie narzędzi do skrócenia czasu wytwarzania
- Optymalizacja przepływów i zajmowanej powierzchni produkcyjno-logistycznej
Poznaj naszą firmę
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
dzień 3 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Cena szkolenia online
Cena obejmuje
- Dodatkowe godziny bezpłatnych ćwiczeń dla uczestników szkoleń
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych
- Materiały piśmiennicze (notatnik, długopis)
- Pakiet gadżetów
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich
Wymagania wstępne
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
| |
| |
|
Wyposażenie laboratorium
Szkolenia prowadzone są w Laboratoriach Centrum Szkoleń Inżynierskich EMT-Systems lub w siedzibie klienta zlecającego przeprowadzenie warsztatu.
Podczas kursu wykorzystujemy nowoczesne środki przekazu. Zajęcia praktyczne prowadzimy w oparciu o warsztatowe ćwiczenia, symulacje, gry. Nieodłącznym elementem szkoleń w siedzibie klienta jest aktywne wykorzystanie rzeczywistych linii produkcyjny, stanowisk pracy, sfer podlegających wdrożeniu LEAN.
Wykładowca
Nasi wykładowcy związani są z metodologią Lean Manufacturing od ponad 17 lat. Mają za sobą wieloletnią współpracę z włoską firmy Consulman SPA (dostawcy m.in. usług dla Fiat Polska), oraz koncernem doradczym BDO. Uczestnicy wielu warsztatów Toshio Moro z firmy Shingijutsu Shenzehen Co., konferencji Massaki Imai (pioniera Lean) oraz warsztatów Instytutu Kaizen.
Prowadzący szkolenia posiadają nie tylko odpowiednią wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim są praktykami w dziedzinie Lean Management. Wiedza i doświadczenie pozwoliły przeprowadzić usprawnienia produkcji oraz ograniczenia marnotrawstwa m.in. w takich firmach, jak: Sews Cabind, Danone, Gimplast, Magneti Marelli, Avio, Rockwell Automation, Delfo, SPM, Omega, Fiat Polska, Vlassenroot, Partner Serwis.
- Szkolenia i wdrożenia metodologii Lean Manufacturing i WCM (World Class Manufacturing),
- Szkolenia z migracji do normy IATF 16949:2016,
- Planowanie i organizacja procesów produkcyjno – logistycznych,
- Zarządzanie międzynarodowymi projektami EPC (Engineering, Procurement, Construction) – budowle pod klucz,
- Wdrożenia ERP (produkcja, zapasy, logistyka, obsługa projektów) – Baan IV, Moovex, IFS
Certyfikaty:
- Kaizen - Basics,
- Organizacja Logistyki Wewnętrznej Kaizen,
- Mapowanie Strumienia Wartości (VMS),
- Planowanie Produkcji, JIT-Basic,
- Wdrażanie JIT na linii.
Dokumentacja szkoleniowa
- Mike Rother, Rick Harris. Tworzenie Ciągłego Przepływu. Lean Enterprise Institute Wrocław 2008
- John Shook, Mike Rother. Naucz się widzieć. Lean Enterprise Institute Wrocław 2009
- William Truscott. Six Sigma. Routledge 2003
- Kai Yang, Basem El-Haik. Design for Six Sigma. McGraw-Hill Professional Publishing 2008
- Jeffrey K. Liker. The Toyota Way. McGraw-Hill Companies 2004

Adresaci szkolenia
- Kierownicy działów produkcji, logistyki, magazynów
- Średni i wyższy szczebel zarządzający
- Technolodzy, planiści, logistycy. organizacja produkcji
- Pracownicy uczestniczący w procesach optymalizacyjnych
- Średni i niższy szczebel zarządzania
Korzyści dla uczestników
- Umiejętność analizy lead time produkcyjnego ( czas od wejścia materiałów do wyjścia wyrobu gotowego) oraz jego optymalizacji
- Doświadczenie w rozwiązywaniu kłopotów związanych ze spowolnieniami przepływu materiałów, nadmiernie gromadzonymi zapasami lub innymi ograniczeniami
- Znajomość sposobów przyspieszania procesów produkcji oraz zwiększania ich elastyczności na zmiany zamówień
- Zapoznanie z metodyką skrócenia czasu wytwarzania przy zachowaniu tej samej jakości
Gwarantujemy
- Bardzo dobre warunki szkolenia - sale szkoleniową
- Dużą liczbę przykładów z innych przedsiębiorstw
- Profesjonalną dokumentację szkoleniową
- Doświadczonych wykładowców - posiadających szeroką wiedzę i praktykę z zakresu wdrażania narzędzi zarządzania Lean oraz wysokie kwalifikacje dydaktyczne
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nieograniczony dostęp do naszego EMT Coffi Di‘Italian Espresso Bar. W czasie krótkich przerw w szkoleniu nasi kursanci korzystają z bogato wyposażonego barku kawowego:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji. Są to ekspresy stosowane w najlepszych kawiarniach. Wedle gustu serwujemy wyjątkowe rodzaje kaw – Cappuccino, Espresso, Americano, Caffe Latte oraz kawę po turecku.
- Tradycyjny automat kawowy serwujący różne rodzaje kaw, gorących napojów – herbata, gorąca czekolada, gorący barszcz.
- Zestaw czajników, kaw, herbat do samodzielnego przyrządzenia.
- Woda gazowana, woda niegazowana, soki, woda z sokiem.
- Zróżnicowane ciastka i owoce.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków znanych z współczesnych barów mlecznych z posiłkami serwowanymi w restauracjach.