Planowanie i organizacja produkcji
W ramach szkolenia naszym kompetencjom zaufali:
Cel kursu:
- Rozwój umiejętności wyrównywania i harmonogramowania produkcji i zakupów
- Wzrost efektywności pracy z powodu mniejszych stanów magazynowych
- Podniesienie umiejętności planowania i poziomowania produkcji
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
dzień 3 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
Charakterystyka przedsiębiorstwa
| |
Wyposażenie laboratorium
Szkolenia prowadzone są w Laboratoriach Centrum Szkoleń Inżynierskich EMT-Systems lub w siedzibie klienta zlecającego przeprowadzenie warsztatu.
Podczas kursu wykorzystujemy nowoczesne środki przekazu. Zajęcia praktyczne prowadzimy w oparciu o warsztatowe ćwiczenia, symulacje, gry. Nieodłącznym elementem szkoleń w siedzibie klienta jest aktywne wykorzystanie rzeczywistych linii produkcyjny, stanowisk pracy, sfer podlegających wdrożeniu LEAN.
Poznaj naszą firmę
Nasi eksperci
Nasi wykładowcy związani są z metodologią Lean Manufacturing od ponad 17 lat. Mają za sobą wieloletnią współpracę z włoską firmy Consulman SPA (dostawcy m.in. usług dla Fiat Polska), oraz koncernem doradczym BDO. Uczestnicy wielu warsztatów Toshio Moro z firmy Shingijutsu Shenzehen Co., konferencji Massaki Imai (pioniera Lean) oraz warsztatów Instytutu Kaizen.
Prowadzący szkolenia posiadają nie tylko odpowiednią wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim są praktykami w dziedzinie Lean Management. Wiedza i doświadczenie pozwoliły przeprowadzić usprawnienia produkcji oraz ograniczenia marnotrawstwa m.in. w takich firmach, jak: Sews Cabind, Danone, Gimplast, Magneti Marelli, Avio, Rockwell Automation, Delfo, SPM, Omega, Fiat Polska, Vlassenroot, Partner Serwis.
- Szkolenia i wdrożenia metodologii Lean Manufacturing i WCM (World Class Manufacturing),
- Szkolenia z migracji do normy IATF 16949:2016,
- Planowanie i organizacja procesów produkcyjno – logistycznych,
- Zarządzanie międzynarodowymi projektami EPC (Engineering, Procurement, Construction) – budowle pod klucz,
- Wdrożenia ERP (produkcja, zapasy, logistyka, obsługa projektów) – Baan IV, Moovex, IFS
Certyfikaty:
- Kaizen - Basics,
- Organizacja Logistyki Wewnętrznej Kaizen,
- Mapowanie Strumienia Wartości (VMS),
- Planowanie Produkcji, JIT-Basic,
- Wdrażanie JIT na linii.
Materiały szkoleniowe
- Mike Rother, Rick Harris. Tworzenie Ciągłego Przepływu. Lean Enterprise Institute Wrocław 2008
- John Shook, Mike Rother. Naucz się widzieć. Lean Enterprise Institute Wrocław 2009
- William Truscott. Six Sigma. Routledge 2003
- Kai Yang, Basem El-Haik. Design for Six Sigma. McGraw-Hill Professional Publishing 2008
- Jeffrey K. Liker. The Toyota Way. McGraw-Hill Companies 2004
Opinie o szkoleniu
Adresaci szkolenia
- Szefowie działów produkcji
- Szefowie działów logistyki
- Planiści produkcji, logistycy, zakupowcy
- Pracownicy uczestniczący w procesach optymalizacyjnych
- Zarządzanie produkcją
- Średni i niższy szczebel zarządzania
Korzyści dla uczestników
- Umiejętność rozwiązania zagadnień częstych zmian planów produkcji oraz znajomość najnowszych metod radzenia sobie w takich wypadkach
- Wiedza na temat metod optymalizacji harmonogramów oraz dynamiczne sterowanie zleceniami produkcyjnymi w oparciu o niskie serie i zmienne zamówienia klientów
- Zapoznanie z nowoczesnymi metodami optymalnego ( nisko kosztowego) zarządzania planem przepływu komponentów, materiałów i surowców w firmie produkcyjnej
Gwarantujemy
- Bardzo dobre warunki szkolenia - sale szkoleniową
- Dużą liczbę przykładów z innych przedsiębiorstw
- Profesjonalną dokumentację szkoleniową
- Doświadczonych wykładowców - posiadających szeroką wiedzę i praktykę z zakresu wdrażania narzędzi zarządzania Lean oraz wysokie kwalifikacje dydaktyczne
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.