RCM2 - Reliability Centered Maintenance (Utrzymanie Ruchu Zorientowane na Niezawodność)
Cel kursu:
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:
- Potrafi rozpoznać i zdefiniować funkcje dowolnego systemu (maszyna, linia produkcyjna, budynek itp.)
- Potrafi rozpoznać i określić, jakie awarie funkcjonalne mogą wystąpić w dowolnym systemie
- Umie określić, co może spowodować awarię w dowolnym systemie (maszyna, linia produkcyjna, budynek itp.)
- Umie określić, co się stanie, gdy wystąpi awaria (jaki jest rezultat awarii)
- Potrafi rozpoznać, co jest przyczyną źródłową awarii
- Potrafi ocenić, jak istotna jest awaria (konsekwencje awarii)
- Wie, co można zrobić, by przewidzieć lub zapobiec awarii
- Wie, co należy zrobić jeśli przewidzenie lub niedopuszczenie do awarii jest niemożliwe
- Potrafi zdefiniować konkretne działania eksploatacyjne (predykcyjne, prewencyjne, modernizacyjne) z jasnym przyporządkowaniem wykonawców i czasokresów tych działań
- Umie skalkulować, które działania konserwacyjne są ekonomicznie opłacalne, a które nie
- Potrafi utworzyć kompletny program konserwacji (Utrzymania Ruchu) danego zasobu (maszyna, linia produkcyjna, budynek itp.) w odniesieniu do bieżących wymogów stawianych temu zasobowi
Grupa docelowa:
- Menedżerowie
- Inżynierowie
- Technicy Utrzymania Ruchu
- Szefowie Produkcji
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Matematyka poziom podstawowy
Fizyka poziom podstawowy
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
dzień 3 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
| |
| |
|
Wyposażenie laboratorium
Projektor, Flipchart, materiały do pisania, komputer.
Poznaj naszą firmę
Nasi eksperci
Opinie o szkoleniu
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.