Strategiczne zarządzanie projektami - rola zarządu w realizacji projektów
Cel kursu
- Szkolenie jest przeznaczone dla kadry kierowniczej organizacji, ich zarządów. Jego celem jest przedstawienie roli kierownictwa organizacji w procesie zarządzania projektem oraz wpływu jego zaangażowania na sukces projektów
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
- Pojęcie projektu, programu, portfela
- Standardy/metodyki zarządzania projektami – czym są IPMA, PRINCE2, PMI, Agile
- Ograniczenia w zarządzaniu projektami w firmie w kontekście struktury organizacyjnej
- Zarządzanie projektami na poziomie operacyjnym i strategicznym - role i zadania
- Dobre praktyki w zarządzaniu projektami
- System zarządzania projektami w organizacji
- Monitorowanie projektów i podejmowanie decyzji
- Analiza interesariuszy – kto nim jest, dlaczego i jak go w projekcie uwzględnić
- Zarządzanie ryzykiem w projekcie – co i dlaczego jest ryzykiem projektu, jak można sterować ryzykiem projektu
Poznaj naszą firmę
Potwierdzenia współpracy
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.