Obróbka cieplna metalowych materiałów inżynierskich
W ramach szkolenia naszym kompetencjom zaufali:




Cel kursu:
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:- Posiada kompleksową wiedzę z zakresu obróbki cieplnej materiałów metalowych inżynierskich
- Zna własności metalowych materiałów inżynierskich w stanie eksploatacyjnym i przetwórczym oraz metody ich badań
- Potrafi dobrać parametry decydujące o obróbce cieplnej i zna ich wpływ na późniejsze własności użytkowe
- Posiada wiedzę na temat składników fazowych występujących w stopach metali żelaznych i nieżelaznych oraz ich przemian w czasie nagrzewania
- Posiada wiedzę na temat przemian fazowych w czasie chłodzenia stopów metali żelaznych i stopów metali nieżelaznych
- Rozpoznaje wady występujące na skutek źle dobranych parametrów obróbki cieplnej
katalog
Poznaj naszą firmę
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
dzień 3 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Cena szkolenia online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych
- Materiały piśmiennicze (notatnik, długopis)
- Pakiet gadżetów
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich
Wymagania wstępne
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
Wstęp teoretyczny: budowa materii, materiały naturalne, materiały inżynierskie: metale i ich stopy, ceramika inżynierska, polimery, kompozyty.
| |
| |
|
Wyposażenie laboratorium
Sale i laboratoria szkoleniowa - klimatyzowane, duże i przestronne. Podczas szkolenia wykorzystujemy różne eksponaty i elementy wykonane w procesie obróbki cieplnej. Prezentujemy najczęściej występujące wady oraz sposoby ich usuwania. Wyświetlamy unikatowe materiały filmowe z technologii obróbki cieplnej z dogłębną analizą procesu.
Potwierdzenia współpracy
Nasze doświadczenie i jakość przeprowadzonych szkoleń popieramy wybranymi referencjami otrzymanymi od naszych klientów, po przeprowadzonych szkoleniach z zakresu INŻYNIERII MATERIAŁOWEJ I METALURGII.
Wykładowca
Prowadzący szkolenia specjalizują się w dziedzinie obróbki cieplnej metali. Posiadają wieloletnie doświadczenie przemysłowe oraz doświadczenie w prowadzeniu szkoleń dla kadry inżynierskiej, pracowników produkcyjnych i utrzymania ruchu.
Nasi specjaliści posiadają liczne certyfikaty kompetencji z zakresu obróbki cieplnej. Są autorami publikacji w technicznych czasopismach branżowych. Posiadają również osiągnięcia naukowe dotyczące nowoczesnych metod obróbki.
Doświadczenia zdobywane na co dzień w czasie pracy w przemyśle i na uczelniach wyższych technicznych bezpośrednio przekładają się na wysokiej jakości zajęcia praktyczne i szkoleniowe.
Dokumentacja szkoleniowa
Każdy z uczestników naszego szkolenia otrzymuje:
- Skrypt szkoleniowy: Obróbka cieplna metalowych materiałów inżynierskich autorstwa Centrum Szkoleń Inżynierskich EMT-Systems.
Opinie o szkoleniu
Grupa docelowa
Metody szkoleniowe:
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nieograniczony dostęp do naszego EMT Coffi Di‘Italian Espresso Bar. W czasie krótkich przerw w szkoleniu nasi kursanci korzystają z bogato wyposażonego barku kawowego:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji. Są to ekspresy stosowane w najlepszych kawiarniach. Wedle gustu serwujemy wyjątkowe rodzaje kaw – Cappuccino, Espresso, Americano, Caffe Latte oraz kawę po turecku.
- Tradycyjny automat kawowy serwujący różne rodzaje kaw, gorących napojów – herbata, gorąca czekolada, gorący barszcz.
- Zestaw czajników, kaw, herbat do samodzielnego przyrządzenia.
- Woda gazowana, woda niegazowana, soki, woda z sokiem.
- Zróżnicowane ciastka i owoce.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków znanych z współczesnych barów mlecznych z posiłkami serwowanymi w restauracjach.