Interfejs IO-Link - szybka rekonfiguracja parametrów procesowych czujników
Wykorzystujemy sprzęt:
Cel kursu:
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:- Uruchamia aplikację z zastosowaniem modułów komunikacyjnych Profinet - IO-Link
- Konfiguruje aplikację sterującą parametrami wybranego czujnika z poziomu oprogramowania TIA Portal firmy Siemens
- Diagnozuje systemy wykorzystujące interfejsy IO-Link
katalog
Poznaj naszą firmę
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Cena szkolenia online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Materiały szkoleniowe
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych
- Materiały piśmiennicze (notatnik, długopis)
- Pakiet gadżetów
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich
Wymagania wstępne
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
- Zagadnienia podstawowe, możliwości i ograniczenia interfejsu IO-Link
- Określenie właściwego sposobu zasilania, przyłącza procesowe, sposoby okablowania
- Podstawowe parametry, komponenty systemu, niezbędne oprogramowanie
- Obsługa plików IODD oraz konfiguracja parametrów czujników optycznych, monitorów temperatury oraz przepływu, czujników zbliżeniowych oraz enkoderów kąta obrotu
- Uruchomienie aplikacji z zastosowaniem modułów komunikacyjnych Profinet - IO-Link,
- Samodzielne skonfigurowanie aplikacji sterującej parametrami wybranego czujnika z poziomu oprogramowania TIA Portal firmy Siemens.
Wyposażenie laboratorium
- czujniki indukcyjne,
- pojemnościowe,
- magnetyczne,
- optyczne,
- monitory przepływu,
- temperatury,
- obecności mediów płynnych i gazowych,
- czujniki koloru
Potwierdzenia współpracy
Nasze doświadczenie i jakość przeprowadzonych szkoleń popieramy wybranymi referencjami otrzymanymi od naszych klientów, po przeprowadzonych szkoleniach z zakresu SYSTEMÓW STEROWANIA I WIZUALIZACJI.
Wykładowca
Prowadzący szkolenia posiadają szeroką wiedzę techniczną oraz wieloletnią praktykę z udokumentowanym stażem pracy zawodowej oraz zrealizowanymi wdrożeniami. Dodatkowo prowadzą działalność doradczą i są ekspertami czasopism branżowych o zasięgu krajowym. W trakcie szkoleń prezentują rzeczywiste sytuacje, z którymi spotkali się w pracy zawodowej.
Nasi trenerzy są otwarci na sugestie zgłaszane przez kursantów. Wielokrotnie w trakcie szkoleń rozwijane są zagadnienia odbiegające od standardowego programu, które obejmują specyficzne aspekty pracy kursantów.
Zrealizowane kursy prowadzą także do nawiązania współpracy pomiędzy firmą EMT Systems Sp. z o.o. oraz przedstawicielami zakładów przemysłowych, w zakresie: projektów, modernizacji, a także uruchomień automatyki układów maszyn i linii technologicznych.
Dokumentacja szkoleniowa
Skrypt szkoleniowy: „Interfejs IO-Link - rekonfiguracja parametrów procesowych czujników” autorstwa Centrum Szkoleń Inżynierskich EMT-Systems.
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nieograniczony dostęp do naszego EMT Coffi Di‘Italian Espresso Bar. W czasie krótkich przerw w szkoleniu nasi kursanci korzystają z bogato wyposażonego barku kawowego:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji. Są to ekspresy stosowane w najlepszych kawiarniach. Wedle gustu serwujemy wyjątkowe rodzaje kaw – Cappuccino, Espresso, Americano, Caffe Latte oraz kawę po turecku.
- Tradycyjny automat kawowy serwujący różne rodzaje kaw, gorących napojów – herbata, gorąca czekolada, gorący barszcz.
- Zestaw czajników, kaw, herbat do samodzielnego przyrządzenia.
- Woda gazowana, woda niegazowana, soki, woda z sokiem.
- Zróżnicowane ciastka i owoce.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków znanych z współczesnych barów mlecznych z posiłkami serwowanymi w restauracjach.