Modelowanie numeryczne przemysłowych systemów energetycznych w TRNSYS18
Cele szkolenia
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:- Potrafi zbudować numeryczny model instalacji energetycznej w TRNSYS18
- Potrafi zaimplementować sterowanie układem
- Ma wiedzę na temat analizy danych pochodzących z symulacji
- Jest w stanie przeprowadzić analizę ekonomiczną danego rozwiązania
Grupa docelowa:
- Projektanci instalacji grzewczych/chłodniczych
- Przedsiębiorstwa energetyczne
- Przedsiębiorstwa zajmujące się doradztwem w zakresie instalacji energetycznych
- Pracownicy/studenci uczelni technicznych
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
● podstawowa znajomość zagadnień z zakresu energetyki i urządzeń energetycznych
● podstawowa znajomość skryptowych języków programowania
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
Blok 1: Wprowadzenie do TRNSYS (1,5h)
| |
Blok 5: Zaawansowane metody sterowania modelem w TRNSYS (2h) Przegląd zaimplementowanych rozwiązań
|
Poznaj naszą firmę
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.