DFMEA – Analiza Przyczyn i Skutków Wad Produktu (1st edition by AIAG & VDA QMC (5th by AIAG), June 2019)









Cel kursu
Po ukończeniu szkolenia uczestnik:- Zna korzyści płynące z wdrożenia DFMEA oraz praktyczne możliwości zastosowania analizy DFMEA do oceny i doskonalenia projektów, wyrobów, produktów
- Samodzielnie wykonuje analizę DFMEA dla wybranego zagadnienia
- Zna praktyczne aspekty prowadzenia analizy DFMEA
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
dzień 3 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
| |
| |
|
Poznaj naszą firmę
Grupa docelowa
- Liderzy i członkowie zespołów DFMEA (technolodzy, kierownicy zmian, inżynierowie produktu).
- Osoby realizujące audyty jakości u dostawców, odpowiedzialne za jakość dostawców, za jakość w przedsiębiorstwie.
- Pracownicy działów jakości i zaopatrzenia.
Korzyści
- Wiedzieć czym jest DFMEA i poznają praktyczne zastosowania
- Znali korzyści płynące z wdrożenia DFMEA
- Świadomi pochodzenia usterek
- Wiedzieli, jaki jest wpływ usterek na jakość produktu
- Potrafili oszacować ryzyka - określanie rankingu usterek
- Wiedzieli, jak ustalać działania korygujące i zapobiegawcze dla wybranych usterek
- Samodzielnie wykonywali analizę DFMEA dla wybranego zagadnienia
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.