Zarządzanie projektem TPM









Cel kursu:
- Przygotowanie praktyczne do natychmiastowego zaangażowania się w projekt
- Możliwość użycia wiedzy w projektach inwestycyjnych, sprzedażowych, kosztowych
- Opanowanie pakietu narzędzi: od metodycznych, przez podstawowe wsparcie informatyczne, po praktyczną dokumentację projektową
Grupa docelowa
- Kierownicy projektów
- Liderzy wdrażania zmian
- Grupy KAIZEN
- Członkowie zespołów projektowych
- Kierownictwo wyższego szczebla
- Szefowie biur projektów – PMO (Project Management Office)
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
dzień 3 godz. 8.00 - 15.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych
- Materiały piśmiennicze (notatnik, długopis)
- Pakiet gadżetów
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich
Wymagania wstępne
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
Program TPM
| |
Moduł 3
| |
Moduł 6
|
Wyposażenie laboratorium
Sale i laboratoria szkoleniowa - klimatyzowane, duże i przestronne. Stanowiska dla kursantów zostały specjalistycznie wyposażone.
Cześć praktyczna szkolenia polega na warsztatach prowadzonych na „żywym organizmie”, realnych przykładach i danych z różnych przedsiębiorstw – studium przypadków, analiza dokumentów.
Poznaj naszą firmę
Nasi eksperci
Prowadzący szkolenia posiadają szeroką wiedzę techniczną oraz wieloletnią praktykę z udokumentowanym stażem pracy zawodowej oraz zrealizowanymi wdrożeniami. Dodatkowo prowadzą działalność doradczą i są ekspertami czasopism branżowych o zasięgu krajowym. W trakcie szkoleń prezentują rzeczywiste sytuacje, z którymi spotkali się w pracy zawodowej.
Nasi trenerzy są otwarci na sugestie zgłaszane przez kursantów. W trakcie szkoleń wielokrotnie rozwijane są zagadnienia odbiegające od standardowego programu, które obejmują specyficzne aspekty pracy kursantów.
Zrealizowane kursy prowadzą także do nawiązania współpracy pomiędzy firmą EMT Systems Sp. z o.o. oraz przedstawicielami zakładów przemysłowych, w zakresie: projektów, modernizacji, a także uruchomień maszyn i linii technologicznych.
Materiały szkoleniowe
Skrypt szkoleniowy: Zarządzanie projektem TPM autorstwa Centrum Szkoleń Inżynierskich EMT-Systems dotyczący przedmiotowego szkolenia.
Efekty szkolenia
- Opracowana mapa zarządzania projektami w programie Xmind, czyli gotowa, spisana metodyka do zarządzania każdym projektem w organizacji, krok po kroku
- Opracowany podczas szkolenia jeden wybrany, wspólny projekt na każdy zespół lub opracowane osobne projekty w każdej grupie
- Rozpoznane role w zespołach projektowych poprzez test psychologiczny Mereditha-Belbina (każdy uczestnik wie, w jakiej roli sprawdza się najlepiej podczas pracy zespołowej przy projekcie)
- Przeszkolenie z programów służących do zarządzania projektami: GanttProject, Xmind (metoda mind mappingu)
- Samodzielność, kompetencja i wiedza w temacie zarządzania projektami po odbyty szkoleniu
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nieograniczony dostęp do naszego EMT Coffi Di‘Italian Espresso Bar. W czasie krótkich przerw w szkoleniu nasi kursanci korzystają z bogato wyposażonego barku kawowego:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji. Są to ekspresy stosowane w najlepszych kawiarniach. Wedle gustu serwujemy wyjątkowe rodzaje kaw – Cappuccino, Espresso, Americano, Caffe Latte oraz kawę po turecku.
- Tradycyjny automat kawowy serwujący różne rodzaje kaw, gorących napojów – herbata, gorąca czekolada, gorący barszcz.
- Zestaw czajników, kaw, herbat do samodzielnego przyrządzenia.
- Woda gazowana, woda niegazowana, soki, woda z sokiem.
- Zróżnicowane ciastka i owoce.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków znanych z współczesnych barów mlecznych z posiłkami serwowanymi w restauracjach.