Zarządzanie innowacjami









Cel kursu:
Szkolenie ma na celu przekazanie praktycznych narzędzi, technik i strategii związanych z zarządzaniem innowacjami oraz zwiększenie świadomości uczestników na temat kluczowych koncepcji innowacji. Spodziewane efekty szkolenia obejmują:- Zrozumienie kluczowych koncepcji i teorii związanych z zarządzaniem innowacjami, takich jak strategie innowacyjne, procesy innowacyjne, innowacyjne modele biznesowe i kultura innowacyjna.
- Umiejętność zastosowania różnych narzędzi i technik analizy otoczenia biznesowego, takich jak SWOT, PESTEL, czy analiza pięciu sił Portera, w celu identyfikacji możliwości innowacyjnych.
- Zdolność do opracowania i wdrożenia strategii innowacyjnych, zarządzania portfelem innowacyjnym, projektowania innowacji oraz zarządzania projektami innowacyjnymi.
- Zdobycie wiedzy na temat komercjalizacji innowacji, w tym strategii marketingowych i procesów wdrażania innowacji na rynek.
- Rozwój umiejętności monitorowania i oceny wyników innowacyjnych, stosowania metryk innowacyjności oraz oceny skuteczności strategii innowacyjnych.
- Zrozumienie roli kultury organizacyjnej sprzyjającej innowacjom i innowacyjnego podejścia do pracy, w tym kreatywności, umiejętności podejmowania ryzyka i pracy zespołowej.
Grupa docelowa:
Grupą docelową tego szkolenia mogą być:- Menedżerowie i kierownicy działów odpowiedzialnych za innowacje, badania i rozwój, marketing, zarządzanie produktami czy usługami.
- Właściciele firm i przedsiębiorców, którzy chcą wprowadzać innowacje w swoich organizacjach.
- Specjaliści ds. innowacji, zarządzania projektami i analizy rynku, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności w zakresie zarządzania innowacjami.
- Konsultanci i doradcy biznesowi, którzy pomagają firmom w opracowywaniu i wdrażaniu strategii innowacyjnych.
Tryb szkolenia
Stopień kursu
Czas trwania
Wymagania wstępne
Miejsce szkolenia
Zobacz salę szkoleniową
Terminy szkolenia
Agenda
Dzień 2 godz. 9.00 - 16.00
Dzień 3 godz. 9.00 - 16.00
Dzień 4 godz. 9.00 - 16.00
Dzień 5 godz. 9.00 - 16.00
Cena szkolenia
Możliwość uczestnictwa online
Cena obejmuje
- Certyfikat ukończenia kursu w 2 językach – polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
- Dostęp do fachowej literatury i czasopism branżowych (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Materiały piśmiennicze np. notatnik, długopis (dot. szkoleń stacjonarnych)
- Kompleksową pomoc indywidualnie przydzielonych opiekunów kursu
- Karty Kursantów upoważniające do zniżek w wybranych gliwickich lokalach partnerskich (dot. szkoleń stacjonarnych)
Catering
Przeczytaj szczegóły
Kontakt
Szkolenia zamknięte
Certyfikat
Przeczytaj więcej
Zakwaterowanie
Zapraszamy do kontaktu
32 4111 000
info@emt-systems.pl
w celu skonsultowania trafności wyboru szkolenia
Program kursu
| |
| |
| |
| |
|
Wyposażenie laboratorium
Oprogramowanie
Nie wymaganePoznaj naszą firmę
Potwierdzenia współpracy
Nasi eksperci
Catering
Podczas każdego dnia szkoleniowego uczestnicy otrzymują:
- Nielimitowany dostęp do barku kawowego Cechownia Cafe, serwującego herbatę oraz wysokiej jakości świeżo zmieloną kawę. Barek wyposażony jest w:
- NECTO Karisma – profesjonalny ekspres włoskiej produkcji.
- THERMOPLAN BW 4 – profesjonalny ekspres szwajcarskiej produkcji.
- Dwudaniowy obiad – połączenie tradycyjnych, domowych smaków z posiłkami serwowanymi w restauracjach.
Do godz. 16:00 w kawiarence na I piętrze można zakupić również świeże kanapki, ciasta, słodkie i słone przekąski oraz zimne napoje. Po szkoleniu - od godz. 16:00 - zapraszamy do wypróbowania pysznych dań Restauracji Cechownia, przygotowanych przez najlepszych kucharzy w Gliwicach.